Matteusskolan är en skola där alla barn är olika - och ska få vara det. Här får barnen lära sig att inte bara acceptera individuella skillnader, utan också uppskatta olikheter.


ALL INFORMATION PÅ DENNA BLOGG KAN ÖVERSÄTTAS TILL OLIKA SPRÅK!
Använd Translate här nedanför på vänster sida

fredag 28 oktober 2022

Årskurs 2 v.43

  

Hej!

Veckorna före lovet har gått fort och vi har alla jobbat på hårt som vanligt! 
Under denna vecka har det blivit flera inslag med Halloween, både vad gäller svenska, engelska, film och övrigt pyssel. Fredagens spökvandring blev en succé!  Under nästa vecka väntar höstlov och för en del barn även fritids. 



Vi har skickat med ett höstlovsbingo hem och hoppas att barnens läslust håller i sig under veckan. Klass 2A har fått låna hela nyinköpta serien av superhjältar så vi har fortsatt med högläsningen varvat med egen läsning, vilket inspirerat många. Fritids har startat igång ett läsprojekt där man kan samla stjärnor. Vi har också haft en gemensam storsamling där vi sjungit sånger och visat hur vi arbetat med FN.


Bänkarna har rensats och städats vilket var välbehövt för många. 


Svenska/ Svenska som andra språk

Vi har fortsatt i vår läsebok och bland annat övat på att bygga ut meningar och berätta om tandläkarbesök, frukost och tandborstning. Vi har lyssnat på polylino med Halloween-tema och skapat egna figurer som vi beskrivit och berättat om för varandra. 

Matematik


Denna vecka har vi arbetat gemensamt, i par och enskilt med att öva på additiv jämförelse med generell modell. Förra veckan fortsatte vi att repetera tidigare områden, klockan, addition och subtraktion.


Varje måndag jobbar vi med mattestationer, dessa veckor har vi haft pengarsvärde, positionssystemet, jämvikt med addition och tiokompisar.






Engelska

Denna vecka har vi vävt in engelskan i arbetet med Halloween. 


So

Vi har utvärderat arbetsområdet världsdelar och världshav och i måndags arbetade vi passande med FN. Vi läste texter och målade bilder tillsammans och skrev om FNS olika globala mål. Detta passade fint efter storsamlingen med temat FN.



No

Vi har fortsatt med  NTA-lådan och tema balansera och väga. Vi har med hjälp av olika föremål först gissat vilken som är lättast respektive tyngst  och sorterat dessa i ordning. Med hjälp av balansvågen har vi sedan kontrollerat om vår hypotes stämde. Spännande! Vi har även undersökt hur många kuber/klossar som krävs för att väga lika mycket som de olika föremålen.





Teknik (solen)
Vi har läst om, undersökt och sorterat sopor och pratat om varför det är viktigt att källsortera och att plocka upp skräp från marken. 


Bild (rosen):
Halloween-skapande stod på schemat även denna vecka.



Övrigt:
Rekrytering av ny lärare till klassen är nu inne i slutskedet. Det återstår nu bara ett datum när den nya läraren kan börja hos oss. När det är helt klart kommer vi att komma mer mer information.

I veckan har två nya elever hälsat på och vi har därför möblerat om ytterligare. Vi välkomnar de nya eleverna till Matteusskolan efter höstlovet, v.45 och 47. Eleverna är fantastiska på att ta emot nya klasskompisar och visa runt på skolan.

Under v. 46-48- kommer vi ha två studenter i klassen, Alva och Elin, som denna omgång kommer att fokusera på att ha undervisning i svenska. Båda har varit på skolan förra läsåret. Spännande tycker vi!  Det kommer även under en period vara med en elev från Lärlingsgymnasiet. 

Efter höstlovet kommer vi också att göra ett studiebesök på arbetets museum i deras utställning som handlar om yrken. Detta passar perfekt då vi snart inleder några veckors arbete som handlar om just detta.  Veckan därpå (v.46) börjar simningen för årskurs 2. Mer information kommer när vi närmar oss starten. 



v.44-HÖSTLOV ( fritids öppet för de som anmält att de har behov).

V.45

Måndag:         Idrott inne, ta med vattenflaska och gympaskor

Tisdag:            

Onsdag:         Sovmorgon, skolan börjar 10:00.

                        Läsläxa kap 9, förhör.  Lämna in matteläxan 

Torsdag:         Besök på arbetets museum( yrkesutställning)

Fredag:           


v.46

Måndag:         Idrott inne, ta med vattenflaska och gympaskor

                        Vi välkomnar två lärarstudenter till klassen.

Tisdag:            

Onsdag:         Sovmorgon, skolan börjar klockan 10:00

                        Läsläxa kap 10, förhör.  Lämna in matteläxan 

Torsdag:        Simning - ta med badkläder och handduk. 

Fredag:         


Happy Halloween!

Mvh team 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar