Matteusskolan är en skola där alla barn är olika - och ska få vara det. Här får barnen lära sig att inte bara acceptera individuella skillnader, utan också uppskatta olikheter.


ALL INFORMATION PÅ DENNA BLOGG KAN ÖVERSÄTTAS TILL OLIKA SPRÅK!
Använd Translate här nedanför på vänster sida

fredag 11 november 2022

Årskurs 2 v.45

Hej!


Veckan efter lovet gick fort och vi har hunnit med en hel del samt välkomnat en ny klasskompis till klassen. Vårt besök på arbetets museum blev tyvärr uppskjutet med kort varsel då vi blev för många på en gång på den tilltänka utställningen men ett nytt besök på museets jobblabb är på gång! 
Vi håller på för fullt med öva in låtar till tomtemusikalen och snart ska vi även se över roller och repliker. 

Svenska/ Svenska som andra språk
Vi har under veckan arbetat med verktyget Legilelxi som är ett digitalt program för att stämma av elevernas läsutveckling. De lyssnar själva på sin chromebook och klickar i svaren på skärmen. Många upplevde det lustfyllt. Vi kommer fortsätta med detta vid fler tillfällen. Vi arbetade också med screeningen språkens hus där vi i olika steg har övat ordförståelse på olika nivåer. 
I läseboken har vi fortsatt med nästa kapitel som nu handlar om att Asta har fått en fantastisk idé. Vi har letat frågor och substantiv i kapitlet och övat oss på att skriva ord i singular och plural. 



Matematik


Denna vecka har vi arbetat gemensamt, i par och enskilt med att öva på att dela upp tal och se sambandet mellan olika subtraktionsuttryck. 

Varje dag har vi intensivträning i att automatisera huvudräkning. Om de klarar testet på fredagar så får de hem nya lappar att träna på under måndagen. Det är viktigt att plastfickan är med till skolan på fredagen så vi hinner byta ut. 


Engelska

Denna vecka har vi fortsatt i arbetsboken ,chapter 6, som handlade om olika djur på zoo. Vi sjunger också sånger och tittar på filmer som hör till avsnittet. 


So

Vi har startat upp arbetsområdet med yrken och har skrivit och berättat om våra drömyrken. Vi har pratat om varför yrken som behövs i samhället och vilka yrken vi möter på väg till skolan. 



No

Vi har fortsatt med  NTA-lådan och tema balansera och väga. Vi har undersökt fyra olika föremål (makaroner, ärtor, havrefras och solrosfrön) och beskrivit dess olika egenskaper såsom struktur, form, volym. Sedan har vi fått gissa vilka som är lättast och tyngst för att sedan kontrollera med hjälp av balansvågen. 



Övrigt
Separat lapp om föräldramöte i december i kombination med att barnen vill visa upp sin tomemusikal har nu skickats hem. Det har även kommit hem en lapp som handlar om simningen då den startar på torsdag nästa vecka. Vi kommer att i starten åka hela klassen tillsammans och vartefter barnen har blivit godkända på simtestet så kommer de att få vara kvar med lärare på skolan.  

Sema-dagen
Torsdag den 17 november kommer vi ha en aktivitetsdag där rörelse ligger i fokus tillsammans med Ken Sema, Maic är också med i projektet men är kallad till landslagssamling. Vi kommer att få höra om resan från Matteusskolan till elitfotbollen. Under dagen kommer det ske flera olika saker, bland annat föreläsning/presentation och dansaktiviteter.


Filminspelning
2A har fått en förfrågan från stadium att vara med i en reklamfilm till deras sociala medier. Filmningen kommer att ske utomhus om vädret tillåter och eventuellt några intervjuer inomhus. På måndag kommer vi att skicka ut ett statistavtal, endast de som lämnar in ett godkännande kommer att få vara med på filmen. De som inte vill/får delta kommer att ha lektion i klassrummet.

v.46

Måndag:         Idrott inne, ta med vattenflaska och gympaskor

                        Vi välkomnar vår student Elin som ska vara hos oss några veckor.

Tisdag:            

Onsdag:         Sovmorgon, skolan börjar klockan 10:00

                        Läsläxa kap 10, förhör.  Lämna in matteläxan 

Torsdag:        Storsamling Sema- dagen

                        Simning - ta med badkläder och handduk, frukt och vattenflaska. 

Fredag:           Filminspelning


V.47

Måndag:         Idrott inne, ta med vattenflaska och gympaskor

Tisdag:            

Onsdag:         Sovmorgon, skolan börjar 10:00.

                        Läsläxa kap 11, förhör.  Lämna in matteläxan 

Torsdag:         Simning - ta med badkläder och handduk, frukt och vattenflaska. 

Fredag:           

  

Trevlig helg!

Mvh team 2



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar