Matteusskolan är en skola där alla barn är olika - och ska få vara det. Här får barnen lära sig att inte bara acceptera individuella skillnader, utan också uppskatta olikheter.


ALL INFORMATION PÅ DENNA BLOGG KAN ÖVERSÄTTAS TILL OLIKA SPRÅK!
Använd Translate här nedanför på vänster sida

fredag 25 november 2022

v.48-49 årskurs 2

 Hej!

Nu har simningen kommit igång och vi har efter första gången delat upp gruppen i två så att simningstiden blir mer effektiv. Alla gjorde sitt bästa trots att många var ovana vid vattnet men desto viktigare att vara med och fortsätta att öva för att få goda simkunskaper. 


När vi kom till skolan den 17/11 så hade en liten nisse flyttat in i vårt klassrum. Hen berättade att det då var 24 skoldagar kvar till jullov. Tiden går så otroligt snabbt och det är mycket vi vill hinna med. För att hjälpa oss att räkna ner så hade vi gjort en nedräkningsren (se bild). Vi fick hjälp av en elev att göra den och en del gjorde egna att ta hem.





Nissen har gett oss små uppdrag varje dag. Idag skulle vi vara extra hjälpsamma, något som många tog fasta på och hjälpte varandra. Ibland så ställer hen även till med bus. Så här såg toaletterna ut när vi kom en morgon.


Semadagen
Den 17/11 hade vi team Sema dag på skolan. Maic och Ken Sema som har gått på Matteusskolan ville komma ut och träffa barnen. Ken blev kallas till landslagsamling men Maic som till vardags spelar i IFK Norrköping kom till oss. Han hade en föreläsning, dansade med eleverna och hade fotbollsturnering för mellanstadiet.




Reklamfilmsinspelning
Förra fredagen kom stadium till skolan och spelade in en reklamfilm med klass 2A. Med sig hade de Ebba, Louisa, Linus och Totte från IFK Norrköping. Vi har fått sett den första grovklippningen av filmen. Det färdiga resultatet kommer ut på sociala medier i januari.


Bio 
I tisdags var klassen på Cneama och tittade på bio. Vi såg LillZlatan och morbror Raring. En rolig film som tar upp många viktiga ämnen om bland annat kärlek och rätten att älska vem man vill.


Ny elev och kollega
I måndags välkomnade vi en ny klasskompis. 2A är fantastiskt duktiga på att välkomna nya klasskompisar och att hjälpa dem som behöver. Våra nyanlända elever får instruktioner på både engelska, teckenspråk och kroppsspråk, fantastiskt att se hur de gör sig förstådda.

Vi välkomnar även vår nya kollega Rafael till team 2. Rafael arbetar som elevassistent och på fritids.


Svenska/ Svenska som andra språk

Vår student Elin har under förra, denna men även under nästa vecka, hållit i flera lektionspass i svenska kombinerat med vårt yrkestema i SO. Vi har bland annat arbetat med yrkeshäfte, fått lyssna till högläsning med boksamtal, testat klura korsord till temat men även lucktext, sång och digitalt skrivande i form av Book-creator. De har fått skriva egna brev till en person med deras drömyrke och deras egna bok handlar om sig själva och drömyrket. De är väldigt engagerade och ska vara stolta över det arbete de producerat. 


De har fått skriva egna texter om upplevelsen på badhuset och nu genomförs också bedömningsstödet.


Teknik
Vi har undersökt vad som finns i badrummet och och dess funktioner. Vi har repeterat vattnets kretslopp och tittat på en kort film om vad som händer när det blir stopp i avloppet.


Matematik


Intensivträningen i arbetet med huvudräkningskörkortet fortsätter. Vi har även arbetat med addition, subtraktion, räknehändelser och med tiotal och ental. Denna vecka har även de flesta genomfört bedömningsstöd. När alla har genomfört det kommer eleverna få återkoppling.



Engelska

Denna vecka har vi fortsatt i arbetsboken kombinerat med sång och tal. Idag handlade det om lägesord vilket vi också arbetar med i svenska.



So

SO:n är nu i ett kombinerat yrkestema med svenska/Sva där eleverna får läsa, skriva och utveckla olika förmågor genom skrift, läsande, sång och andra sinnen. Vår student Elin håller i dessa lektioner under v. 46-48. Hon gör ett strålande jobb! 



No

Vi har fortsatt med  NTA-lådan och tema balansera och väga. Vi har denna vecka fått jämföra olika burkar med ärtor i och fått undersöka vilken burk som innehåller flest ärtor och därmed är tyngst.



Övrigt
Det börjar bli kallare ute och vi ser gärna att barnen har ordentliga kläder med sig för utelek samt extrakläder då mycket blir blött denna årstid. 

Vecka 48 och 49 besöker vi i halvklasser jobb-labbsutställningen på Arbetets museum.

Det har skickats hem lappar angående föräldrasamverkansmöte, som sker den30 november kl.18-19 i mediateket.  Välkomna!  

Eleverna har fått sina roller till tomtemusikalen och vi tränar dagligen på sångerna. Glöm inte att anmäla er till den och det efterföljande föräldramötet. Syskon är självklart välkomna.

Fritids hälsar att det idag är sista dagen att lämna in schemat för jullovet.


v.48

Måndag:         Idrott inne, ta med vattenflaska och gympaskor

                        

Tisdag:            Museum-jobblabb solarna

Onsdag:         Sovmorgon, skolan börjar klockan 10:00

                        Läsläxa kap 12, förhör.  Lämna in matteläxan 

                        Föräldrasamverkansmöte i mediateket 18-19.

Torsdag:          Simning för de röda rosorna - ta med badkläder och handduk, frukt och                                     vattenflaska. 

Fredag:           


V.49

Måndag:         Idrott inne, ta med vattenflaska och gympaskor

Tisdag:            Museum jobb-labb rosorna

Onsdag:         Sovmorgon, skolan börjar 10:00.

                        Läsläxa kap 13, förhör.  Lämna in matteläxan 

Torsdag:        Simning för de röda rosorna - ta med badkläder och handduk, frukt och                                    vattenflaska. 

Fredag:           

  

Ha en mysig adventshelg!

Mvh team 2



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar