Matteusskolan är en skola där alla barn är olika - och ska få vara det. Här får barnen lära sig att inte bara acceptera individuella skillnader, utan också uppskatta olikheter.


ALL INFORMATION PÅ DENNA BLOGG KAN ÖVERSÄTTAS TILL OLIKA SPRÅK!
Använd Translate här nedanför på vänster sida

torsdag 12 januari 2023

Årskurs 1, vecka 2

 Hej! 

Nu var det länge sedan vi bloggade, men här kommer en kort uppdatering. 

Det var härligt att få träffa era barn igen nu efter lovet och sätta igång med undervisningen. 

Den här veckan arbetar vi fokuserat med tema "Stopp, min kropp!", som handlar om rätten att bestämma över sin egen kropp. Eleverna får en djupare kännedom om känslor och kroppen, vad som är privata områden och vad man får och inte får göra med andras kroppar. I arbetet använder vi Rädda Barnens material Stopp! Min kropp! Det består av animerade filmer samt fråge- och faktakort för samtal och övningar. Materialet är framtaget för att ge barn kunskap om frågor som integritet, samtycke och rätten till sin egen kropp.

Eftersom vi vill fokusera på temat har eleverna inga läxor denna vecka, men ni får gärna prata hemma om vad vi har gjort i skolan. 

Nästa vecka sätter vi igång med lektioner enligt vårt ordinarie schema. Eleverna kommer då att få både läsläxa och matteläxa som vanligt. Nytt för denna termin är att vi även kommer att skicka hem en skrivläxa i form av veckans ord. Den kommer att vara fredag till fredag. 

Under vecka 3, 4, 5 och 7 kommer eleverna att åka skridskor i olika omgångar. De elever som är i grön grupp kommer att börja att åka vecka 3 och 4. De elever som är i blå grupp kommer att åka skridskor vecka 5 och 7. Dessa veckor kommer alla att få läsläxan på tisdagen istället för måndagen. 

Vi vill önska er ett trevligt veckoslut! 

Vecka 3 och 4

Måndag: 8.10 - 13.50     Idrott (skridskor) grön grupp, matteläxa

Tisdag: 10.00 - 13.50     Läsläxa (Den magiska kulan)

Onsdag: 8.10 - 13.50

Torsdag: 8.10 - 13.50 

Fredag: 8.10 - 13.50     Veckans ord (skrivläxa)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar