Matteusskolan är en skola där alla barn är olika - och ska få vara det. Här får barnen lära sig att inte bara acceptera individuella skillnader, utan också uppskatta olikheter.


ALL INFORMATION PÅ DENNA BLOGG KAN ÖVERSÄTTAS TILL OLIKA SPRÅK!
Använd Translate här nedanför på vänster sida

fredag 3 februari 2023

Årskurs 2 v. 5

 

2A 2023

Hej alla tvåor!

Veckan har gått fort och vi har fortsatt öva in våra låtar till tvåornas kör. Barnen kämpar på fantastiskt med alla texter och börjar låta som en riktigt fin kör tillsammans.  Här nedan kan ni lyssna på låtarna!

https://www.youtube.com/playlist?list=PLXfty6ccbrep83hlDxq6L8HbA0S1FVoTahttps://www.youtube.com/playlist?list=PLXfty6ccbrep83hlDxq6L8HbA0S1FVoTa


Svenska/Svenska som andraspråk

Vi  har jobbat vidare i vår arbetsbok som bland annat har innehållit att sammanfatta texter och att ordna bild efter text i rätt ordning. 

Vi har skrivit berättelser tillsammans men också enskilt till bilder. Många gillar att få läsa upp för varandra och för klassen vilket blir bra tillfällen att återkoppla till varandra.

Vi har också fått möta Roboten Rex som lärt oss mer om alfabetisk ordning och ng-ljudens stavning. 


Matematik 

I matematiken har vi börjat arbeta med bråk och tittat på hela, halvor, fjärdedelar och del av antal. Vi har arbetat med bråk på tallinjen vilket vi fortsätter med nästa vecka. 

SO

Arbetsområdet som har startat upp under förra veckan och kommande veckor är Livets utveckling. Vi har fått lära oss oss om Big Bang och vilket liv som kom först på jorden. Vi har klippt bilder och klistrat in dem i rätt ordning tillsammans med en mening. 

NO

Temat rymden har fortsatt och nu har vi lärt oss mer om månen och månens faser. Vi har klippt och fått ihop en snurra som visar de olika faserna. Vi har också skrivit färdigt våra brev till rymdvarelsen Paxi.


Teknik (Rosen)

Förra veckan hade vi första fadderträffen med årskurs 5. Några elever kom ner och läste för oss ur en bok de jobbade med. Eleverna lyssnade jättebra och ställde många frågor. Detta kommer vara ett återkommande inslag.


Bild (Solen)

Förra veckan hade vi första fadderträffen med årskurs 5. Några elever kom ner och läste för oss ur en bok de jobbade med. Eleverna lyssnade jättebra och ställde många frågor. Detta kommer vara ett återkommande inslag.

På dagens bildlektion arbetade vi med konstnärer. 


Engelska 

Vi har fortsatt arbetet med serien Pick a colour . Förra veckan fick alla måla ett valfritt rum och vi skrev namn på olika möbler. Några hann att berätta för varandra. Denna vecka tittade vi på avsnittet som heter Friends. De fick skriva ner olika fakta om sig själva, vad de gillar, har för favoritfärg mm. och efter avsnittet fick de öva på att berätta för varandra. Vi kommer att repetera och även fortsätta med nästa avsnitt i programmet men också i arbetsboken Magic.


Övrigt: Den 6/2 är det dags för vaccinering.  Röda gruppen har därför sin andra skridskoåkning på måndag v.7 Kom ihåg varma kläder!

Många har bokat in sig på utvecklingssamtal, återkom till oss om du inte hittat en tid som passar. 

v.6

Måndag: Vaccinering - inga skridskor för Rosen. Idrott som vanligt för alla.

Tisdag: 

Onsdag: Sovmorgon. Skolan börjar kl.10. Läsläxa kap 19

            Matteläxa delas ut.

Torsdag: Simning för rosen

Fredag: Utflykt med spårvagn för att lämna alla-hjärtansdag-kort.


v.7

Måndag: Skridskor för rosen hela förmiddagen. Ingen idrott för solen.

Tisdag: Författarbesök

Onsdag: Sovmorgon. Skolan börjar kl.10. Läsläxa kap 20

            Lämna in matteläxan.

Torsdag: Simning för Solen

Fredag: besök av Folktandvården

Datum att hålla koll på i februari:

6/2      Vaccination

10/2    Lämna alla hjärtans dag kort på äldreboende i Hageby

14/2    Författarbesök av Dan Höjer

16/2    Simning starta för Rosen

17/2    Besök av Folktandvården

V. 8    Sportlov


Mvh Team 2


Rosen    0725-693636

Solen    0725-693693

Regnbågen    0725-693632


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar