Matteusskolan är en skola där alla barn är olika - och ska få vara det. Här får barnen lära sig att inte bara acceptera individuella skillnader, utan också uppskatta olikheter.


ALL INFORMATION PÅ DENNA BLOGG KAN ÖVERSÄTTAS TILL OLIKA SPRÅK!
Använd Translate här nedanför på vänster sida

fredag 9 december 2022

Årskurs 2 v.50

  Hej!

Nissen har fortsatt med sina små bus och uppdrag med pyntning av klassrum, snälla uppdrag som att hålla upp en dörr, säga hej eller bjuda in till lek. Barnen har också skrivit fina brev och gjort bilder till Nissen.

Det är inte många skoldagar kvar nu och vi försöker städa ordning i bänkar, pärmar, avsluta arbeten och så lite julpyssel på det. I veckan har det varit väldigt kallt ute så vi påminner om mössa, vantar och gärna termobyxor eller overall.

Vi har i veckan även haft en brandlarmsövning där vi fick påminna oss om samlingsplatser och rutiner vid brandlarm och misstänkt brand. Barnen skötte sig fint! 

Vi avslutade temat yrken med utvärdering och ett besök på Arbetets museums Jobb-labb. Spännande tyckte många! 








Svenska/ svenska som andra språk

Vi har fortsatt arbetet i vår arbetsbok kopplat till läsläxan om Asta Bea och Cesar (Diamantjakten). Vi arbetar med läsförståelse på olika nivåer och denna vecka handlade kapitlet om olika känslor. 


Teknik (solen)
Förra veckan letade vi teknik i klassrummet och testade Santa Tracker. Denna vecka kollade vi närmre på penna och papper och hann med lite Santa Tracker också.

Matematik

Denna och förra veckan har uppställningar med addition och subtraktion med och utan övergång varit i fokus och eleverna har övat för fullt i olika grupper, tillsammans, två och två och enskilt. 




Under några veckor har vi haft en Nomppixburk som eleverna fått samla in poäng till. När de gemensamt nådde 3000p så skulle de få en överraskning. I går torsdag plingade det till att burken var fylld. Så på onsdag kommer de att få en belöning. Det innebär att det inte blir någon sovmorgon då utan att alla måste vara på plats 8:10. Vi kommer att gå iväg från skolan till en hemlig destination. De behöver inte ha med sig något förutom sin frukt. Vi kommer gå en liten promenad och sedan vara inomhus.



Engelska
Denna vecka har eleverna fått följa enkla instruktioner på engelskan och fått skapa en alien. Nästa vecka kommer det vara fokus på lite olika julord på engelska. 


So

Vi avslutade vårt område med yrken med besöken på Arebetets museum samt med en utvärdering där eleverna fick tänka och tycka kring innehållet och vad de lärt sig. Väldigt många gillade inslaget där de fick skriva och göra egna böcker på datorerna. De har fått ta hem en kopia av sina böcker där det står om deras drömyrke.

Vi har också arbetat med Alfred Nobel och de har fått skriva och rita sina egna uppfinningar. Vi kommer också hinna med lite faktatexter om traditionerna kring lucia, advent och jul. 


No

Tyngdkraft och friktion har varit innehållet de senaste två veckorna. Eleverna har fått testa och undersöka, tänka kring begreppen. Vi har även tittat och lärt oss via programmet NO-tv. 


Övrigt
Idag ville nissen att vi skulle julpyssla och dekorera klassrummet ett pass. Det fanns tre stationer och alla eleverna tyckte att det var så roligt att dom bad om att få fortsätta (elevinflytande/demokrati). SÅ nu är klassrummet fint pyntat. På julavslutningsdagen kommer de få ta hem sitt pynt.






Simningen för röda gruppen fortsätter efter jullovet. Flera elever har klarat simprovet och då får de vara kvar och ha lektion på skolan för att ge utrymme till barn som behöver öva mera. 

Vi ser fram emot att träffas på ett föräldramöte med musikaluppvisning nästa vecka. Barnen övar flitigt! Eleverna måste vara på plats 16:45 för samling och ta på sig luvor. Musikalen startar 17:00. Om man har en tomteluva hemma får man gärna ta med sig den. Annars finns det att låna. Vi har fått frågor om syskon är välkomna och självklart får även dem komma.

Fredag v. 50 kommer vi ha en pyjamasmys-dag. Alla som vill kan ha valfri pyjamas eller mysiga/bekväma kläder på sig.

Tisdagen den 20/12 har vi skolavslutning på skolan. Eleverna kommer att ha en kortare samling i mediateket innan vi avslutar i klassrummet. Tyvärr kan vi inte bjud in er vid detta tillfälle men vi ses ju som tur är nu på torsdag för lite terminsavslutning.

v.50

Måndag:         Idrott inne, ta med vattenflaska och gympaskor

Tisdag:           Årskurs 3 bjuder på luciafirande

Onsdag:        OBS! Ingen sovmorgon. Skolan börjar 8:10

                       Läsläxa kap 14, förhör.  Lämna in matteläxan 

                       Genrep av musikalen för årskurs 1 efter lunch.

Torsdag:      Tomtemusikal för våra fadderklasser 

                     Simning för rosorna - ta med badkläder och handduk,                         frukt och vattenflaska. 

                     16:45  samling för eleverna

                     17:00 Tomtemusikal och föräldramöte.

Fredag:        Pyjamas-mys


V.51

Måndag:         Idrott inne, ta med vattenflaska och gympaskor. 

Tisdag:           Avslutning. 

                       Skoldagen startar 8.10 och avslutas kl. 10 

                       Frita är öppet för de som har anmält behov. 



v.2 2023

Måndag:         9/10 är det studiedag och både skola och frita är                            stängt.         

Tisdag:          10/1 8.10 börjar vårterminen.  

    

Ha en fin helg!

Mvh team 2




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar