Matteusskolan är en skola där alla barn är olika - och ska få vara det. Här får barnen lära sig att inte bara acceptera individuella skillnader, utan också uppskatta olikheter.


ALL INFORMATION PÅ DENNA BLOGG KAN ÖVERSÄTTAS TILL OLIKA SPRÅK!
Använd Translate här nedanför på vänster sida

onsdag 17 maj 2023

Veckobrev år 2

 

Veckobrev årskurs 2

 Hej årskurs 2!

Tack för en fantastiskt fin konsert med tvåornas kör söndagen den 7/5. Det var så roligt att se så många där. Hoppas ni njöt av sången lika mycket som vi. Vi startade veckan meden liten belöning för arbetet med tvåornas kör.


Svenska/ Svenska som andraspråk

Vi har avrundat området med stavning och vokaler tillsammans med vår student och repeterat det Kahoot som hon förberett. Det är uppskattat av många. Vi har hunnit med ett kapitel till i boken om vampyren där de denna vecka fått skriva egna faktatetxer om just vampyrer. Vi hann också med att skriva i vår Upplevelsebok om fadderträffen och så fick eleverna välja en ny läsläxa efter att ha övat sig på att skriva frågor till sin valda text. Denna vecka fick de välja på sin egen Vampyrtext, ett nytt djur att läsa om eller en fotbollstext (som önskats av flera).  Läs gärna flera gånger tillsammans hemma.

          

Matematik 

I matematiken fortsätter vi att lösa matematiska problem tillsammans. Dessa veckor har vi fokuserat mycket på utökat talområde och hur vi löser additions- och subtraktionsuppgifter med hjälp av uppställning. Vi repeterar hur vi går tillväga för att lösa en problemlösningsuppgift och hjälpte varandra att ta ut vad det var som var viktigt i uppgiften. Vi gick även igenom matteläxan tillsammans.

SO

I SO har vi börjat avrunda arbetsområdet om religion genom ett test och ett Kahoot. Eleverna har under veckan innan fått hjälpas åt att sortera bilder under respektive religion och har övat sig på att ställa frågor till varandra. 


NO

I NO har vi fortsatt arbetet med NTA-lådan jord. Denna gång har vi undersök vad som hände i våra provrör med humus, sand och lera som vi hade sparat.



Sedan fick eleverna en hemlig blandning där de med hjälp av tidigare kunskaper inom temaarbetet ska ta reda på vad som finns i blandningen. Detta uppdrag hann vi inte klart med utan kommer att fortsätta under nästa vecka.

                            


Teknik (Rosen)

Vad finns det egentligen för teknik i badrummet? Och vart tar vatten vägen? Det tog vi reda på denna vecka. 


Bild (Solen)

Förra veckan målade eleverna solrosor i vatten/ akrylfärg.


Engelska 

På engelskan denna veckan har vi fortsatt i arbetsboken Magic. 


Idrott

Denna vecka hade vi besök från Norrköpings ungdomscirkus på idrotten. Den var svårt men roligt att få testa på.

    


Övrigt:

För några veckor sedan planterade vi solrosor med våra fadderklasser. De växer så det knakar (se bild).

Under veckan var det dags för faddderträff igen. Denna gång var det årskurs två som höll i träffen. Vi hade planerat och förberett lekar som vi lekte tillsammans. Eleverna i årskurs två hade innan gått igenom regler och provlekt lekarna så att de kunde vara lite lekledare och berätta för femmorna hur leken gick till. Vi var i folkparken under hela förmiddagen och hann även med att fika lite tillsammans.


Alla på grus

Måndagen den 29/5 kommer vi att gå till tennisplanerna vid Brunnsalongerna och spela tennis. Vi kommer att vara där hela förmiddagen samt äta lunch i grönområdet. Lunchen kommer vår vaktmästare att köra ut till oss. Eleverna behöver ha med sig en fylld vattenflaska samt kläder efter väder.


v.20

Torsdag:    Kristihimmelfärdsdag, skolan och fritidshemmet är stängt

Fredag:     Klämdag, skolan är stängd. Fritidshemmet är öppet för de som anmält att de behöver omsorg.


v.21

Måndag: Idrott (utomhus). 

Tisdag:

Onsdag: Ta med läsläxa. Ny läsläxa skickas hem.

Torsdag: Sista simningen. 

            Lämna in matteläxa. Ny delas ut. (Kan göras på frita).

Fredag:


v.22

Måndag: Alla på grus

Tisdag:

Onsdag: Ta med läsläxa. Ny läsläxa skickas hem.

Torsdag: Lämna in matteläxa. Ny delas ut. (Kan göras på frita).

Fredag:


Trevlig helg!

Mvh Team 2



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar