Matteusskolan är en skola där alla barn är olika - och ska få vara det. Här får barnen lära sig att inte bara acceptera individuella skillnader, utan också uppskatta olikheter.


ALL INFORMATION PÅ DENNA BLOGG KAN ÖVERSÄTTAS TILL OLIKA SPRÅK!
Använd Translate här nedanför på vänster sida

torsdag 12 oktober 2023

Årskurs 3 Solrosen v.42-43

Hej,

Veckorna går snabbt och det är snart höstlov. Med hösten så kommer även den föränderliga vädret. Tänk på att klä ditt barn varmt på morgonen, gärna lager på lager så det är lätt att ta av om solen kommer fram. Kolla även att det finns regnkläder och gummistövlar i skolan.


Under veckorna 42-45 kommer en av våra studenter, Kabriella. Hon kommer i huvudsak ha matematik i 3B. Kabriella har varit student hos oss tidigare och känner barnen.


Svenska/Sva

Denna vecka har vi börjat med ett spännande skrivprojekt som heter "Den magiska dörren". Det är ett projekt som kommer att pågå resten av terminen. Varje vecka kommer eleverna skriva ett nytt kapitel. När de är klara kommer de ha skrivit en egen bok med 9 kapitel. Vi åtgår från en hemlig dörr som finns på skolan, vad gömmer sig bakom den egentligen?


Matematik

I matematiken har vi jobbat med pengar och pengars värde. Under förra veckan öppnade vi en affär där eleverna fick gå och handla och även sitta i kassan. Det blev en omtyckt lektion och ett tydliggörande varför vi behöver kunna matematik. Eleverna räknade ut vad deras varor skulle kosta och hur mycket pengar de skulle få tillbaka.




Många elever insåg att uppställning var en bra metod att använda till att räkna ut. Vi märker att många tycker att det är lite klurigt så därför kommer vi träna lite extra på det kommande veckor. Ni kanske också märkt av det när de får hem sina matteläxor.


So

Ledtråden för veckans grej var "block på block" och det var Minecraft som vi tänkte på. Visste ni att Minecraft släpptes redan 2011 och att det är svensken Markus Persson som är skaparen av spelet?


No

Denna vecka startar vi ett nytt arbetsområde om kroppen. Veckans lektion höll tandsköterskan i och berättade om munhygien. Eleverna fick lära sig 2-2-2-2. Fråga ditt barn vad det betyder.




Hon berättade för eleverna hur mycket socker det är i några vanliga livsmedel. Visste ni att det är 12 sockerbitar i en drickyoghurt med smak? Och att riskakor inte är bra för tänderna? Hon rekommenderar att man har med sig en frukt eller en macka till skolan i stället för ris- och majskakor.


Här finns en länk till Rocka munnen som en en sång som hjälper till med tandborstningen.


Engelska

Vi fortsätter att öva på att våga prata engelska med våra axelkompisar om i helklass. Denna vecka har vi även pratat om motsatsord.


Teknik

Denna vecka avslutades området med stopmotion filmer.


Bild



Musik

Eleverna arbetar med rytmer och noter. Det gör de genom att spela med Boomwhackers.




Övrigt

Fredag den 27/10 kommer vi ha ett litet Halloweenfirande på Matteusskolan. Eleverna får vara utklädda om de önskar. De får inte ha med sig vapen eller heltäckande masker.


v. 42

Måndag: Ny läsläxa, kapitel 9 . Matteläxa

Tisdag:   Idrott ute, ta med ombyte och handduk. 

Onsdag:

Torsdag: 

Fredag: Ta med läsläxan till skolan.  Sista dagen att lämna in matteläxan.



v. 43
Måndag: Ta med läsläxan och matteläxan. Ny läsläxa, text om Halloween, ny matteläxa

Tisdag:   Idrott ute, ta med ombyte och handduk

Onsdag:

Torsdag:

Fredag: Ta med läsläxan till skolan.  Sista dagen att lämna in matteläxan.
            Halloween på Matteus. Eleverna får vara utklädda om de vill men utan masker.


v. 44

HÖSTLOV






Trevlig helg!
Mvh team 3 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar