Matteusskolan är en skola där alla barn är olika - och ska få vara det. Här får barnen lära sig att inte bara acceptera individuella skillnader, utan också uppskatta olikheter.


ALL INFORMATION PÅ DENNA BLOGG KAN ÖVERSÄTTAS TILL OLIKA SPRÅK!
Använd Translate här nedanför på vänster sida

fredag 29 september 2023

Årskurs 3 v. 40-41



Hej,

I tisdags hade vi en fantastisk dag på vår utflykt. Vi åkte buss till en lägergård i Getsjötorp. Där gjorde vi olika aktiviteter. Bland annat hade vi No och Idrott. Vi grillade även kanelbullar över öppen eld, fikade och åt lunch. De modiga doppade fötterna i sjön och vi fick alla med oss många myggbett hem. Här nedan hittar ni många härliga bilder från dagen.










Sv/sva

I svenska och svenska som andraspråk har vi fortsatt att arbeta i våra arbetsböcker och samtalat om vad som händer i berättelsen om Nyckeln till skatten. Denna vecka hade nästa alla med sig sina läxböcker, bra jobbat.

Vi har även fortsatt arbetet med att skriva faktatexter om olika länder och personer med hjälp av tankekartor med olika rubriker.

Under veckan har vi skrivit i vår upplevelse bok vid två tillfällen. Det är roligt att gå tillbaka i den och ses barnens utveckling i deras skrivande. VI har skrivit både om vår utflykt och barnens dag.



Ma

Vi har nu avslutat området med massa och påbörjat ett lite kortare område som handlar om pengar. Vi arbetar i boken, praktiskt, digitalt och med olika häften som passar arbetsområdet.



Flera elever och vårdnadshavare har efterfrågat matteläxor och de kommer vi att börja dela ut dem nu på måndag. Matteläxan kommer att vara måndag till fredag men man får självklart lämna in tidigare om man är klar. Kommande vecka är det studiedagar torsdag- fredag så då kan man lämna in läxan på måndag.


No

Under dessa två veckor har vi arbetat med svampar. Vi har pratat om vilka vanliga svampar det finns, att några är gifta men att många går att äta. För att veta vilken svamp det är så finns det olika kännetecken som man ska titta efter.


På utflykten fick vi testa våra kunskaper då det var dags att gå på svampjakt i skogen. Vi gick i mindre grupper och plockade svamp. Svamparna skulle sedan sorteras i olika kategorier genom att titta och lukta på svampen. Man fick inte smaka på svamparna.

  
-  


So

Vi har nu sett sista avsnittet av serien "Den magiska kartan". Eleverna börjar få bra koll på symboler och väderstreck. Snart är arbetsområdet slut, men först ska vi jobba med världskartan samt göra ett kunskapstest. 


Eng

Förra veckan avslutade vi kapitlet om vilda djur. Nu är vi experter på djurnamn så som bear, monkey, crocodil och många fler.


Denna vecka jobbade vi på en berättelse som hette "Wet paint". Vi lyssnar, läser, översätter och svara på frågor om texten.


Tk (rosen)

Eleverna har fått göra filmer med hjälp av stopmotion tekniken. Uppdraget var att göra en film med en handling och avslut i. Filmerna fick de sedan visa upp för varandra och så avslutade vi med att skriva en utvärdering.


Alla elever lyckades med bravur med sina filmer, bra jobbat!


Bild (solen)

Fina konstverk gjorda med rivteknik.


Musik

I årskurs tre får eleverna lära sig att spela instrument, nu under en tid har de övat på att spela keyboard efter noter.


Idrott

Denna vecka hade eleverna idrott i Getsjötorp. De lekte två olika lekar.


Övrigt

Varje år i september har vi barnens dag på Matteusskolan. Då träffas alla elever på hela skolan och leker lekar tillsammans. Lekledare är årskurs 6 och vi blir indelade i grupper med eller från F-5. I fredags var det dags för årets upplaga. Nedan följer några få bilder på lekar.












Tisdagen den 10/10 har vi skolfotografering. Bilden kommer inte skickas hem eller gå att köpa utan endast finnas på skolan.


 v. 40

Måndag: Ny läsläxa, kapitel 7. Matteläxa

Tisdag:   Idrott, ta med ombyte och handduk

Onsdag:

Torsdag: Studiedag. Skolan är stängd!

Fredag: Studiedag. Skolan är stängd!



v. 41
Måndag: Ta med läsläxan och matteläxan. Ny läsläxa, kapitel 8, ny matteläxa

Tisdag:   Fotografering

Onsdag:

Torsdag: Besök av tandsköterskan

Fredag: Ta med läsläxan till skolan.  Sista dagen att lämna in matteläxan.

Trevlig helg!
Mvh team 3




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar