Matteusskolan är en skola där alla barn är olika - och ska få vara det. Här får barnen lära sig att inte bara acceptera individuella skillnader, utan också uppskatta olikheter.


ALL INFORMATION PÅ DENNA BLOGG KAN ÖVERSÄTTAS TILL OLIKA SPRÅK!
Använd Translate här nedanför på vänster sida

fredag 15 september 2023

Årskurs 3

 

Hej!


Vi har haft härliga septemberdagar med sensommarvärme. Det är uppskattat av både pedagoger och elever då vi slipper bylsiga ytterkläder och stövlar. Vi hoppas att det också är fint väder nästa torsdag. Då firar vi Matteusdagen med gemensamma aktiviteter på skolgården. Se separat inbjudan som eleverna fått med sig hem. 


Svenska/sva 
Vi har i svenska och svenska som andraspråk fortsatt i våra arbetsböcker och samtalat  om vad som händer. i berättelsen om Nyckeln till skatten. Kom ihåg att ta med läxboken och svara på frågorna som hör till det kapitel som varit läxa under veckan. Vi behöver våra böcker och texter för att kunna arbeta med våra arbetsböcker. 




Vi har även fortsatt arbetet med att skriva faktatexter om olika lände med hjälp av tankekartor med olika rubriker. Vi har som vanligt avslutat veckat med en gemensam veckans grej där vi övat mer på faktatextens struktur och lärt oss många spännande fakta. Mer om veckans grej finns under SO. 

Matematik
Nu har vi avlutat arbetsområdet om klockan och påbörjat ett arbete kring massa och vikt. Vi beräknar vikt, jämför och diskuterar. Under den här veckan kommer vi framförallt arbeta med enheter och enhetsomvandling. Det eleverna bland annat tränar på är att 1 kg är lika mycket som 1000 gram och att 100 gram ofta benämns som ett hekto. 



Engelska 
Veckodagarna och månaderna har vi ramsat och vi har tränat på att benämna vilda djur. Många elever tycker att det är roligt att prata engelska och känner nog att de 30 minuterna i veckan som vi har engelskalektion är lite korta. 

No 
I No arbetet har eleverna fortsatt att arbeta med naturen. De har arbetat i arbetsboken och hur en växt från näring och energi att växa. 


So
I So fortsätter vi arbeta med kartan. Vi utgår från programserien "Den magiska kartan" och träna kartsymboler och väderstreck. Vi samtalar också om olika funktioner i landskap och samhälle. 

Veckans grej v. 36 "7 300 ton på höjden" var ledtråden till veckans grej. Många elever listade ut att det handlade om en byggnad och det gjorde det mycket riktigt. Närmare bestämt Eiffeltornet. En byggnad som byggdes i samband med världsutställningen 1889 och var från början bara tänk att stå i 20 år. 




Veckans grej v. 37 "Sveriges största rovfågel"  var desto lättare. Flera elever hade sökt information på nätet och kommit fram till att det var Havsörnen med ett vingspann på upp till 2,5 meter.




Tk Rosen
På tekniken har arbetat med att göra Stop Motion-filmer. Vi har använt lego-gubbar och annat lego för att skapa filmerna. Eleverna har fått fått testa och pröva hur man bäst skapar känslan av att Lego-gubben rör sig och sedan fått göra en kort film med en berättelse. 





Bild
Eleverna har arbetat med blått, vitt och gul för att skapa bakgrunder.







Utflykt
Tisdagen den 26 september kommer vi att åka iväg på en friluftsdag till Getsjötorp. Vi kommer att förlänga skoldagen något den här dagen för att få ut så mycket som möjlig av vistelsen. Eleverna kommer att vara tillbaka på skolan ca 15.00. Se separat information som kom hem förra veckan. 


v. 38
Måndag: Ny läsläxa, kapitel 5

Tisdag:   Idrott, ta med ombyte och handduk

Onsdag:

Torsdag: Matteusdagen, kl 16-18

Fredag: Ta med läsläxan till skolan



v. 39
Måndag: Ny läsläxa, kapitel 6

Tisdag:   Utflykt till Getsjötorp, Vi åker buss 8.10 och är tillbaka på skolan ca 15:00

Onsdag:

Torsdag:

Fredag: Ta med läsläxan till skolan

Trevlig helg!
Mvh team 3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar