Matteusskolan är en skola där alla barn är olika - och ska få vara det. Här får barnen lära sig att inte bara acceptera individuella skillnader, utan också uppskatta olikheter.


ALL INFORMATION PÅ DENNA BLOGG KAN ÖVERSÄTTAS TILL OLIKA SPRÅK!
Använd Translate här nedanför på vänster sida

fredag 27 oktober 2023

Solrosen v. 44-46

 Hej,

Tiden går fort när man har roligt sägs det och det stämmer verkligen för nu är vi redan framme vid höstlov!


Sista dagen innan lovet fick den som ville klä ut sig och även gå spökvandring i källaren. Vi gick i smågrupper och många ville testa. 


Vi har även jobbat med matte och svenska. Dagen slutade med att Solrosorna samlades i mediateket och såg på film tillsammans.


Svenska/ sva

Vi har nu kommit till det tredje kapitlet i vårt romanuppdrag om "Den magiska dörren". Berättelserna börjar formas och de blir väldigt spännande. 


Läsläxan och läsförståelsen denna vecka handlade om Halloween. 


Matematik

Förra veckan avslutade vi området med pengar och pengars värde. Området avslutades med en liten diagnos. Denna vecka har vi repeterat positionssystemet. I Rosen är det vår student Gabriella som haft undervisningen.


Engelska

Vi har fortsatt att prata om motsatsord och gjort ett hörförståelsetest i engelska.


So

Nu har vi avslutat arbete med världen och kartan. Eleverna har tyckt att arbetet har varit väldigt roligt, särskilt att plugga in världsdelar och annan kartkunskap.


No

Vi har fortsatt team kroppen. Dessa veckor har vi lärt oss vad kroppen behöver för att må bra och kroppens delar. Denna vecka lärde vi oss om matens väg genom kroppen. Vet ni att våra tarmar är 6 meter långa och att vi i genomsnitt fiser 20 gånger/dag!?


Bild/Tk

På bilden och tekniken gjorde vi Halloweenpyssel.

Musik

Lucia närmar sig med stormsteg och på Matteusskolan är det tradition att eleverna i årskurs tre går Luciatåg för hela skolan. De har därmed börjat öva på sångerna på musiken. Även lite Halloweensånger hann de med.


Idrott

Dessa två veckor har eleverna tränat på orientering på skolgården.


Övrigt!
På skolan har vi ett förråd där eleverna dagligen kan låna leksaker att ha på rasten. Vi kallar det för vårt "Kulhus". Det är elever från olika klasser som jobbar med att lämna ut leksaker. När man går i årskurs tre så har man ansvar för 10-rasten. Ibland blir det lite stökigt och rörigt där men då är det tur att vi har så fantastiska treor. Så här snyggt gjorde två killar i Rosen samtidigt som de jobbade! 



Kolla gärna på tidigare inlägg på bloggen angående höstlovskul tisdagen den 31/10.


v. 44

HÖSTLOV

Skolan är stängd!

v. 45

Måndag: Ny matteläxa delas ut

Tisdag:   Idrott ute, ta med ombyte och handduk. 

Onsdag:

Torsdag: 

Fredag: Sista dagen att lämna in matteläxan.



v. 46
Måndag: Läsläxa om Troll och ny matteläxa delas ut

Tisdag:   Idrott ute, ta med ombyte och handduk

Onsdag:

Torsdag: Julkalendern börjar

Fredag:  Sista dagen att ta med matteläxan. Ta även med läsläxan om Troll.


Trevlig helg!

Mvh team Solrosen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar