Matteusskolan är en skola där alla barn är olika - och ska få vara det. Här får barnen lära sig att inte bara acceptera individuella skillnader, utan också uppskatta olikheter.


ALL INFORMATION PÅ DENNA BLOGG KAN ÖVERSÄTTAS TILL OLIKA SPRÅK!
Använd Translate här nedanför på vänster sida

fredag 17 november 2023

Solrosen v. 47-48

 Hej

Kylan har slagit till och idag kom det lite efterlängtad snö. Vi är ute minst 1 timme varje dag så det är viktigt att barnen är varmt klädda så att de inte fryser.




Svenska / svenska som andra språk

Vi har skrivit kapitel 4 och 5 i den magiska dörren. Kapitlen har övat på att skriva miljöbeskrivningar och att skriva dialoger men talstreck. Det är kul att se hur elevernas skrivande utvecklas.


Läsläxorna har och kommer fram tills jul att handla om väsen. Det är kopplat både till So/No och vår julkalender vi lyssnar på.


Matematik

Förra veckan jobbade vi med statistik, statistik är ett område som många elever tycker är lätt och roligt att jobba med.


Denna vecka har vi repeterat uppställning med addition och subtraktion.


So

Arbetet med kartan är avslutat och förra veckan jobbade de med FN och barnkonventionen. Vidare kommer de att jobba med väsen som är kopplat till vår julkalender som heter Marvinter.


Ledtråden till veckans grej förra veckan var "världens längsta byggnad". Vi fick många förslag på världen högsta byggnad men nu var det den längsta, dvs den kinesiska muren som vi tänkte på. Visste ni att om man lägger ihop alla dela av muren så blir den 640 mil lång. Det är som om man åker från Norrköping till mitten av Afrika!


No

Vi fortsätter vi med vårt tema om kroppen. Vi har lärt oss om blodomlopp, lungor och hjärta. Vi kommer jobba med organen och skelett i kroppen ända fram till jullovet. Efter jullovet kommer vi fortsätta med kroppens sinnen.


Tk (Rosen)

Vi fortsätter med vår NTA låda om tekniska lösningar. Vi har pratat om lösningar för säkerhet, exempelvis grytvanten. Denna vecka påbörjade vi att prata om tillfälliga och permanenta lösningar.


Bild (Solen)

På bilden har eleverna jobbar med att göra perspektivbilder.



Musik

Nu pågår det träning inför kommande Luciauppträdande. Eleverna kommer att uppträda vid två tillfällen för alla klasser på skolan. Det kommer en inbjudan där även ni vårdnadshavare får komma och njuta av vacker sång.


Övrigt

I torsdags hade det hänt något spännande när vi kom till skolan. De hade nämligen flyttat in en Nisse i vår klassrum. Han hade lämnat ett brev till oss och skrev att det var så roligt att se hur mycket barnen hade växt och vad mycket de hade lärt sig sedan förra året. 

Vi har också gjort varsina granar som hänger på dörrarna in till klassrummet.




Både idag och igår hade Nissen lämnat "snälluppdrag" till oss. Uppdragen stod på en julkula som vi hängde i granarna. 


Gabriella har avslutat sin VFU i Rosen och Solen har fått en student som heter Felicia. Felicia går tredje terminen på lärarprogrammet och kommer att undervisa i svenska och svenska som andra språk under nästa vecka. Ni kommer idag få hem papper som ni behöver fylla i från henne. Fyll även i den om ni inte godkänner att hon intervjuar ert barn.


I torsdags var vi på skolkonsert  med symfoniorkestern som hette "Sassa, Brassa, Mandelmassa".

På rasten har många elever hittar nyckelpigor som de tagit hand om. 





Fritidshemmet hade fått in rekordmånga förslag i sin förslagslåda, så roligt. Nu pågår arbetet med att dokumentera förslagen och se vilka som är rimliga att genomföra.


v. 47

Måndag: Läsläxa om tomtar. Ny matteläxa.

Tisdag:   Idrott inne, ta med ombyte och handduk. 

Onsdag:

Torsdag: 

Fredag: Ta med läsläxan om tomtar. Sista dagen att lämna in matteläxan.



v. 48
Måndag: Läsläxa om Jul. Ny matteläxa.

Tisdag:   Idrott inne, ta med ombyte och handduk

Onsdag:

Torsdag: 

Fredag:  Ta med läsläxan om jul. Sista dagen att ta med matteläxan.



Trevlig helg!

Mvh team Solrosen



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar