Matteusskolan är en skola där alla barn är olika - och ska få vara det. Här får barnen lära sig att inte bara acceptera individuella skillnader, utan också uppskatta olikheter.


ALL INFORMATION PÅ DENNA BLOGG KAN ÖVERSÄTTAS TILL OLIKA SPRÅK!
Använd Translate här nedanför på vänster sida

fredag 1 december 2023

Solrosen v. 49-51

Hej,

nu är det full fart mot jullov, endast 12 skoldagar återstår. Under dessa veckor har flera av oss, både elever och personal drabbats av envis hosta och feber men vi hoppas vi klara oss fram till jullovet nu. Glöm inte att anmäla i https://www.skola24.se/ om ditt barn är hemma.


Idag när vi kom till skolan så hade Nissen gjort en snögubbe och ställt i våra klassrum, så fina!


Svenska/svenska som andra språk

Den magiska dörren har låtit oss träna på att skriva punktlistor och att förstärka ord med adjektiv och adverb. Nu är det bara två kapitel kvar att skriva och vi ser med spänning fram emot det färdiga resultatet.


Vi har även genomfört skolverkets bedömningsstöd i svenska.


Matematik

Dessa veckor har vi repeterat multiplikation. Det är roligt att se när de plockar fram kunskaper som de lärt sig innan och sätter dessa i ett sammanhang. Vi har fått vara med om fler AH-upplevelser.


Vi har även genomfört skolverkets bedömningsstöd. Eleverna kommer att få återkoppling på det så fort vi hunnit rätta.


No

Tema kroppen har fortsatt med att prata om nerver och skelettet. Kommande veckor kommer vi att repetera vad vi lärt oss och tärna inför kommande test.


Detta är Kurt, han hänger med oss när vi jobbar med kroppen.

So

I so har vi nu ett spännande team om väsen. Det knyter an till vår julkalender som vi lyssnar på. Eleverna kommer att få tillverka planscher om väsen och redovisa för varandra.


Veckans ledtråd var "gul och smakrik". Så här i kommande jultider så var det saffran som vi var ute efter. Visste ni att 1 kg saffran kostar 60 000kr och att om man äter för mycket så blir det giftigt?


Tk

Eleverna har fått testa olika mätverktyg, bl.a. vattenpass och lod.


Bild 




Övrigt

Idag hade vår student Felicia sin sista dag. Hon har varit hos oss i tre veckor och undervisat i svenska. Vi önskar henne lycka till med fortsätta studier.


Tisdagen den 12/12 klockan 17:00 är ni alla välkomna till mediateket för att ta del av vårt Luciatåg. Observera att man inte får filma eller ta kort under uppträdandet och på andras barn.


Fredagen den 15/12 kommer vi upprepa förra året succé med att ha en pyjamasdag. Alla som vill får komma till skolan i pyjamas eller myskläder. Dagen kommer se lite annorlunda ut mot vad den brukar men vi håller innehållet lite hemligt.


Flera elever är sugna på att titta och lyssna på årens julkalender. Här kommer länkar till dessa:


SVT - Play - Trolltider - legenden om bergatrollet

När trollens magiska bärnsten plötsligt försvinner hotas hela deras värld. Om den inte hittas kommer det väldiga Bergatrollet att vakna till liv. Människoflickan Saga och trollpojken Love blir vänner och bestämmer sig för att hjälpa till att hitta stenen. Tillsammans ger de sig ut på ett magiskt äventyr där hela världens framtid står på spel. Lyckas de hitta stenen och rädda världen?


sr.se - Tjuven på Nikolaus läroverk

Följ med till den hemliga akademin för julens unga beskyddare.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V. 49

Måndag: ny matte- och svenskaläxa.

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag: Matte- och svenskaläxa ska lämnas in.


V. 50

Måndag: ny matte- och svenskaläxa.

Tisdag

Onsdag    Luciafirande. Alla elever börjar senast 9:30

Torsdag

Fredag    Matte- och svenskaläxa ska lämnas in.

                Pyjamasdag


V. 51

Måndag    

Tisdag          Skolan börjar 8:10 och slutar 10:30

                    Julavslutning i kyrkan 9:30-10:30


V. 2 2024

Måndag     Studiedag. Skolan är stängd

Tisdag        Skolan börjar 8:10.

Onsdag

Torsdag

Fredag


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Trevlig helg och första advent!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar