Matteusskolan är en skola där alla barn är olika - och ska få vara det. Här får barnen lära sig att inte bara acceptera individuella skillnader, utan också uppskatta olikheter.


ALL INFORMATION PÅ DENNA BLOGG KAN ÖVERSÄTTAS TILL OLIKA SPRÅK!
Använd Translate här nedanför på vänster sida

fredag 15 december 2023

Jullov

Hej,

Den här veckan var det äntligen dags för Lucia. Eleverna har övat sånger och verser så det stod härligt till och vilka konserter det blev! Många har kommit fram till eleverna och berömt och tackat dem för ett fint uppträdande. Vi vill även tacka alla er som kom i tisdags kväll och njöt av stunden tillsammans med oss.

Julavslutning
På tisdag är det julavslutning. Vi börjar i klassrummet 8:10 och sedan går vi tillsammans med övriga klasser till Matteuskyrkan. Till kyrkan är även ni föräldrar välkomna. Programmet i kyrkan börjar 9:30 och beräknas vara slut 10:15. Då är det jullov och eleverna går hem. De elever som anmält att de behöver frita följer med tillbaka till klassrummet. Eleverna får hem en inbjudan idag.

Svenska/ svenska som andra språk
Dessa veckor har vi skrivit sista kapitlet på magiska dörren. Nu börjar arbetet med att knyta ihop berättelsen och se över att vi inte missat något.

Idag har alla elever varit i mediateket och lånat 2 böcker var som de får låna hem och läsa över lovet. Ta med dem tillbaka till skolan den 9/1 - 24 igen. Några har böcker kvar hemma sedan förra gången de lånade hem. Dessa får ni gärna skicka med på måndag.

Matematik
I matematiken har vi jobbat med geometriska 3D- former och symmetrilinjer. Det finns uppdrag på Nomp att göra på lovet om man önskar :)

No
Nu har vi avslutat vårt arbetsområde om kroppens organ och vad vi behöver för att må bra. Det  avslutades med ett kunskapstest. Efter lovet fortsätter vi att jobba med kroppen men då med fokus på sinnen.

So
Eleverna har skapat fantastiska planscher om väsen. Det har varit ett omtyckt arbetsområde då det knyter an till vår julkalender som vi lyssnar på.


Tk (Rosen)
Denna vecka har eleverna tränat på blockprogrammering. programmering ingår både i läroplanen för matematik och tk.


Bild (Solen)
På bilden var det valfritt skapande.

Övrigt
Idag var förra årets succé tillbaka, nämligen pyjamasdagen! Vi hade en mysig dag där vi hann med lite skoljobb och även lite pyssel.


V. 51

Måndag       Vanlig skoldag 8:10 - 13:50.

Tisdag          Skolan börjar 8:10 och slutar 10:15

                     Julavslutning i kyrkan 9:30-10:15


V. 2 2024

Måndag     Studiedag. Skolan är stängd

Tisdag        Skolan börjar 8:10. Idrott för båda grupperna.

Onsdag

Torsdag

Fredag


God jul och gott nytt år!
Önskar team 3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar