Matteusskolan är en skola där alla barn är olika - och ska få vara det. Här får barnen lära sig att inte bara acceptera individuella skillnader, utan också uppskatta olikheter.


ALL INFORMATION PÅ DENNA BLOGG KAN ÖVERSÄTTAS TILL OLIKA SPRÅK!
Använd Translate här nedanför på vänster sida

fredag 26 januari 2024

Solrosen v. 5-6

Hej,

Nu börjar tyvärr all snö att sakta smälta bort och det är väldigt halt och blött på skolgården. Många elever kommer in blöta efter rasten så tänk på att skicka med extra kläder samt att ha kläder efter väder. 

Under de två veckorna som har varit har vi haft många trevliga utvecklingssamtal. Samtalen fortsätter nästa vecka också för Rosen och Solen kommer ha några till v.6

Kommande vecka är Pia ledig och är ersatt av en vikarie som heter Laila. Hon kommer ta över all Pias undervisning så både Solen och Rosen kommer att träffa henne. Vi kommer även att få två nya klasskamrater. Solen får en ny kompis den 29/1 och Rosen får en ny kompis den 5/2.


Svenska/ svenska som andra språk

Under veckan fick eleverna äntligen ta hem sina fina böcker "Den magiska dörren". Hoppas alla hade en mysig stund när de läste upp sina berättelser för er.  Vi har ny startat upp ett nytt skrivprojekt som kommer mynna ut i en deckarhistoria. 

Vi fortsätter att jobba med läsförståelse aktivt varje vecka både i våra läsförståelseböcker och i samband med läsläxan. Vi vill påminna om att läsläxan måste vara med till skolan varje fredag.

Påminner även om att ta med böckerna som eleverna fick låna över lånet till skolan igen så fler barn får möjlighet att låna dem.


Matematik

Repetition av bråk har stått på schemat under två veckor. Vi ser att det är många som är duktiga på bråktal och som tycker att det är roligt.

Nästa vecka kommer det vara mycket repetitions uppgifter.

Påminner att matteläxan ska lämnas in senast fredag.


Engelska

Therese som jobbar deltid i klassen hade sin första lektion i veckan. De fick då lära sig olika ord som beskriver fritidssysselsättning.


No

Arbetsområde kroppen - sinnen fortsätter. Vi har testat våra sinnen på olika sätt. Förra veckan testade vi hörseln genom att blunda och gissa ljud samt var ljuden kommer ifrån. Denna vecka pratade vi om luktsinnen. Eleverna fick 9-10 täckta glas som de endast fick lukta på och sedan skriva ner vad de trodde att det var.


So

I so har vi pratat om historiska källor, hur vet vi vad som hänt för länge sedan? Hur dokumenteras händelser? Under veckan blev det ett kort nedslag om grekisk mytologi. Kommande veckor kommer vi att prata om forntiden.


Ledtråden till veckans grej förra veckan var "27000 km/h runt jorden". Det kom många bra gissningar och nåra hade listat ut att vi tänkte på ISS, Internationella rymdstationen. Detta var högaktuellt då vi i förra veckan skickade upp den tredje svenska astronauten till just ISS. Extra kul tyckte vi det var att han (Marcus Wandt) är från vår grannstad Linköping.


V. 5 2024

Måndag       Ny matteläxa delas ut.  Ny läsläxa. Nyckeln till skatten kapitel 12. 

Tisdag          Grupp 1 åker skridskor, ingen idrott för grupp 2

Onsdag        Sovmorgon. Skolan börjar 10.

Torsdag

Fredag        Ta med läsläxan och matteläxan.


V. 6 2024

Måndag     Ny matteläxa delas ut. Ny läsläxa. Nyckeln till skatten kapitel 13. 

Tisdag        Grupp 2 åker skridskor, ingen idrott för grupp 1

Onsdag       Sovmorgon. Skolan börjar 10

Torsdag        

Fredag        Ta med läsläxan och matteläxan.


Mvh team 3



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar