Matteusskolan är en skola där alla barn är olika - och ska få vara det. Här får barnen lära sig att inte bara acceptera individuella skillnader, utan också uppskatta olikheter.


ALL INFORMATION PÅ DENNA BLOGG KAN ÖVERSÄTTAS TILL OLIKA SPRÅK!
Använd Translate här nedanför på vänster sida

fredag 9 februari 2024

Solrosen v. 7-9

Hej!

Nu har vi haft nästa alla utvecklingssamtal, några lära känna samtal har vi kvar men de spara vi till lite senare på terminen.

Den här veckan kom snön tillbaka igen. Vi påminner om kläder efter väder. Följ gärna med ditt barn upp till deras hylla när ni hämtar eller lämnar och kolla att det finns extrakläder. 

Under de här två veckorna har vi fått två nya klasskompisar. På måndag välkomnar vi en till klasskompis till 3A.


Matematik

I matematik har vi avslutat området med bråktal och börjat med repetition inför nationella proven som börjar vecka 11. Vi har bland annat repeterat längd, analoga klockan och multiplikation. Vi märker att många fortfarande har det jättesvårt med klockan och ber er om hjälp. Prata gärna hemma om hur mycket klockan är när ni gör olika saker och hur långt tid det tar. Att beräkna tid är något som många tycker är svårt.

Påminner om att det varje vecka delas ut mateläxor som ska lämnas in senast fredag.


Svenska och svenska som andra språk

Skrivprojektet fortsätter. Dessa veckor har miljö- och personbeskrivning stått i fokus. Utöver skrivprojektet så arbetar vi med läsförståelse och bearbetar texter på olika sätt.

Påminner om att eleverna varje måndag tar hem sin läsläxa. De ska läsas 15 minuter varje dag och sedan svara på läsförståelsefrågorna till kapitlet.


Engelska

Mat-ord stod på menyn i engelskan. Eleverna har också haft en muntlig övning / sketcher där de beställde mat av varandra.

No

Nu har vi jobbat färdigt med arbetsområde kroppen -sinnen så nästa vecka blir det ett kunskapstest. I torsdags fick eleverna träna inför testet och de fick även med sig en checklista och träningspapper hem.

Vi kollade även klart på serien "Frågeriet - om kroppen". Kan varmt rekommendera den serien, barnen har tyckt att den varit väldigt rolig och intressant att titta på. Länk kommer här: Frågeriet: om-kroppen


So

Nu har vi börjat det spännande temat om forntiden. Vi har lärt oss om istiden och jägarstenåldern. Nästa vecka handlar det om bondestenåldern. Till detta tittar vi på historien om Sverige som finns på svt play Historien om sverige (med Farah)

Ledtråden till förra veckans grej var "Prickig Maria". Det vi var ute efter var nyckelpigan och det var mångas barndomskunskaper som slogs hål på! Hur var det egentligen med prickarna?

Ledtråden till denna veckas grej var "Europa vinnare -74". Här var det kanske lite klurigt för eleverna men vi tänkte på en av väldens mest populära popgrupp genom tiderna, nämligen ABBA. Abba är en del av vår svenska stolta historia. Vi tittade på ett klipp från 74 då de vann Eurovision song contest.


Tk (Solen)

Nu är det äntligen dags för solarna att få göra stopmotion filmer. Det brukar uppskattas av alla elever.


Bild (Rosen)

På veckans bildlektion tillverkades det alla hjärtansdag bilder.


V. 7

Måndag       Ny matteläxa delas ut.  Ny läsläxa. Nyckeln till skatten kapitel 14. 

Tisdag          Idrott. Glöm inte ombyte och handduk

Onsdag        Sovmorgon. Skolan börjar 10.

Torsdag

Fredag        Ta med läsläxan och matteläxan.


V. 8            SPORTLOV! Skolan är stängd.


V. 9

Måndag     Ny matteläxa delas ut. Ny läsläxa. Nyckeln till skatten kapitel 15. 

Tisdag        Idrott. Glöm inte ombyte och handduk

Onsdag       Sovmorgon. Skolan börjar 10

Torsdag        

Fredag        Ta med läsläxan och matteläxan.


Mvh team 3




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar