Matteusskolan är en skola där alla barn är olika - och ska få vara det. Här får barnen lära sig att inte bara acceptera individuella skillnader, utan också uppskatta olikheter.


ALL INFORMATION PÅ DENNA BLOGG KAN ÖVERSÄTTAS TILL OLIKA SPRÅK!
Använd Translate här nedanför på vänster sida

fredag 15 mars 2024

 Hej,

"Tiden går fort när man har roligt" så sa en elev under lektionen i veckan och vi kan bara hålla med. Vi märker att eleverna blivit stora och vi kan ge dem lite mer frihet i undervisningen. Många elever sitter i mindre konstellationen och samarbetar väldigt fint.


På mailen idag så har ni fått information angående fritidshem och om den nya organisationen som gäller från och med höstterminen.


Svenska/ svenska som andraspråk

Nu är vi igång med de nationella proven. Förra veckan gjorde eleverna självskattning i svenska och denna vecka har nästan alla hunnit att göra den muntliga delen i svenska. Nästa vecka kommer vi att läsa och skriva berättande text.


När vi inte gör nationella prov så övar vi mycket läsförståelse och att skriva olika texter.


Matematik

Repetition pågår :) Dessa vecka har division och problemlösning stått på schemat. Många vill och kan göra uppgifterna ganska snabbt men just nu övar vi mycket på att göra uppgifterna långsamt. Vi vill att de ska rita och visa tydligt hur de löser uppgifter. Detta har de fått göra i par för att även träna på att förklara hur de tänker för varandra.


Engelska

Arbetsområdet om mat har avslutats och vi har påbörjat ett nytt område om väder.

So

Vi är mitt inne i arbetet om forntiden och har just avslutat det störta arbetet om bronsåldern. Vi går nu in i järnålder. Vi kommer även att titta på olika föremål från forntiden som vi har lånat från stadsmuseet, exempelvis hur såg en yxa, kniv och kläder ut?

Vi fortsätter att följa den spännande serieren på ur skola som heter Arkeologens dotter.

"Hon har ett jobb som hon inte fått välja" var veckans ledtråd. Det var förstås vår kronprinsessa Viktoria som vi tänkte på.

No

Äntligen är det dags som kemi. Vi kommer att arbeta med NTA-lådan som heter förändringar. I temat förändringar arbetar eleverna med blandningar av ämnen och upptäcker att ämnets egenskaper förändras genom kemiska reaktioner och fasförändringar.


Teknik

Eleverna har gjort fantastiska filmer med hjälp av stop motion teknik. Vi har titta på allas samt utvärderat arbetet. Efter avslutat arbete tittade vi på en kortfilm från Disney om hur de gjorde Snövit och de sju dvärgarna.

Bild

På bilden har de övat på att rita träd på tre linjer för att få ett djup i bilden.



Idrott

En del har börjat slarva med ombyte och dusch på idrotten. Våra idrottslärare kommer att ta kontakt med vårdnadshavarna till de elever som det gäller.


Övrigt

Förra veckan gick vi till kulturskolan och tittade på en musikal som hette under samma himmel. Det är roligt att gå iväg med grupperna för de är så duktiga och vi får vara stolta över vilken duktig publik de är. Musikalen uppskattades av alla.





På tisdag nästa vecka kommer de som lämnat in lapp att de vill gå på basket att få sina fribiljetter.


Se hit!
Har ni några tomma mejerikartonger att skänka till skolan? Vi behöver dem till att plantera i och är tacksamma om ni kan ta med dem ursköljda till skolan snarast. Bild för uppmärksamhet nedan.



v. 12

Måndag Ny matteläxa delas ut. Ny läsläxa, kapitel 19

Tisdag Idrott. Glöm inte ombyte och handduk

Onsdag Sovmorgon. Skolan börjar 10

Torsdag

Fredag Ta med läsläxan och matteläxan.


v.13

Måndag  Ny matteläxa delas ut. Ny läsläxa, påsk, den sträcker sig över två veckor.

Tisdag Idrott. Glöm inte ombyte och handduk

Onsdag Sovmorgon. Skolan börjar 10

Torsdag

Fredag     Långfredagen. Skolan och fritidshemmet är stängt.


v. 14 

Påsklov


Trevlig helg!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar