Matteusskolan är en skola där alla barn är olika - och ska få vara det. Här får barnen lära sig att inte bara acceptera individuella skillnader, utan också uppskatta olikheter.


ALL INFORMATION PÅ DENNA BLOGG KAN ÖVERSÄTTAS TILL OLIKA SPRÅK!
Använd Translate här nedanför på vänster sida

fredag 3 maj 2024

Solrosen v.19-20

Hej

Nu är vi inne i sköna maj och det stormar fram mot sommarlov. Men innan det är dags kommer vi att kämpa på med att avsluta arbetsområden i alla ämnen.




Renovering

Bra att veta att det nästa vecka är dags att renovera våning 4 i annexet (dvs vårt våningsplan). Vi kommer från och med tisdag eller onsdag att husera en våning ner. Där kommer vi att vara terminen ut. Det samma gäller för fritidshemmet. 

Nationella prov

Nu är alla nationella prov skriva och det återstår för oss att rätta dem. Nationella prov sambedöms tillsammans med övrig personal på lågstadiet. Detta sker senare under maj. Efter det kommer vi att bjuda in er alla att komma och kolla på proven tillsammans med era barn.


Eleverna har kämpat på fantastiskt med proven så i fredags ville vi bjuda dem på lite mys och kak-kalas i mediateket.




Under tiden vi kalasade på kakor så tittade vi på Pettson och Findus. I svenska / svenska som andra språk så arbetar vi med författare och illustratörer och då passar Pettson perfekt. Pettson är skriven och illustrerad av Sven Nordqvist och varje bild i böckerna är som konstverk. Vi fick flera frågor om vart man kan se färdigt serien, här kommer länken: https://www.svtplay.se/pettson-och-findus


Svenska / svenska som andra språk

Arbetet med välkända författare och sagor fortsätter. Dessa veckor har vi bekantat oss med författaren och Illustratören Sven Nordqvist som vi skrev nedan. Vi har även läst och bearbetat Kejsarens nya kläder av HC Andersen som är utgiven 1837 men än i dag benämns i olika sammanhang.


Vi fortsätter att jobba med läsförståelse och att jobba i nyckeln till skatten.

Matematik

Äntligen var det dags att damma av vår mattebok igen och arbeta i den. För att befästa kunskaperna så här i slutet av trean är det mest repetition som vi arbetar med. Nu är det mätning som vi arbetar med.

Engelska

Denna vecka fortsatte vi att prata om Party time. 



No

Igår hade vi nästsista No-lektionen i årskurs tre. Sista lektionen blir om några veckor är det prov och till dess kommer de får hem en övningslapp. Under torsdagens lektion hade vi en praktisk examination 2 och 2. Eleverna fick en hemlig blandning som de skulle klura ut vad det var. Till sin hjälp hade de allt material och sin kunskap från tidigare laborationer.



I och med att vi flyttar nästa vecka så fick elevernas blommor flytta hem idag. Flera behöver planteras för att kunna fortsätta växa.


So

Förra veckan genomförde vi ett digitalt kunskapstest. Alla har fått återkoppling på testet.


Denna vecka började vi att prata om Norrköpings historia. Ett spännande område om vår stad. På So-passet vecka 20 kommer vi att gå en stadsvandring som är ett samarbete med Stadsmuseét.


Ledtråden till veckans grej var: Beskyddar Norrköping. Vi tänkte då på Norrköpings skyddshelgon GullOlle som sitter högst upp på rådhuset.


Teknik (Solen)

Förra veckan testade vi att klippa med olika saxar om med både höger och vänster hand.

I går fick eleverna testa olika hjälpmedel som människan konstruerat. Bland annat testades det burköppnare och griptång.

Bild (Rosen)

Förra veckan blev bilden inställd och vi jobbade i klassrummet med sagor i stället.


Denna vecka gjorde de händer i 3D.



Övrigt!

Skolavslutningen är torsdagen den 13/6 i Lejongropen klockan 10:00, föräldrar är välkomna. Skoldagen börjar tidigare men vi återkommer mer om det. 


v. 19

Måndag    Ny läsläxa

Tisdag      Idrott. Glöm inte ombyte och handduk

Onsdag    Sovmorgon. Skolan börjar 10. 

                  Lämna in matteläxan.

Torsdag    Kristihimmelsfärdsdag, skolan och fritidshemmet är stängt

Fredag     Klämdag. Skolan är stängd. Fritidshemmet är öppet för de som anmält att de behöver omsorg.


v. 20

Måndag     Ny matteläxa och läsläxa.

Tisdag       Idrott. Glöm inte ombyte och handduk

Onsdag     Sovmorgon. Skolan börjar 10

Torsdag    Stadsvandring

Fredag    Ta med läsläxan och matteläxan.



Trevlig helg! 
Mvh team 3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar