Matteusskolan är en skola där alla barn är olika - och ska få vara det. Här får barnen lära sig att inte bara acceptera individuella skillnader, utan också uppskatta olikheter.


ALL INFORMATION PÅ DENNA BLOGG KAN ÖVERSÄTTAS TILL OLIKA SPRÅK!
Använd Translate här nedanför på vänster sida

fredag 21 oktober 2022

1A vecka 42

 Hej!

Nu var det länge sedan vi lade upp ett inlägg här på bloggen. 

Vi arbetar vidare med bokstavsinlärningen och har nu hunnit öva på bokstäverna O, M, A, S, L, E, R, N och I. Varje vecka tillkommer också nya ordbilder som vi övar på att läsa, känna igen och skriva. 

I matematiken har vi börjat arbeta med klockans hel- och halvtimmar. 

Vi har arbetat med barnkonventionen och fördjupat oss framförallt kring två artiklar som handlar om alla barns lika värde och rätt att välja eller välja bort religion. 

I NO har vi utfört experiment med olika objekt och testat deras flytförmåga. Vi har lärt oss mer om begreppet densitet, som handlar om hur hårt packat ett objekt är, och hur det påverkar huruvida ett objekt flyter eller inte. Eleverna har fått öva på att göra förutsägelser kring utgången av experimentet. 

Varje vecka får vi ta del av härliga musiklektioner tillsammans med vår musiklärare Helene. Eleverna övar på körsång samt olika rytmövningar. Helene är duktig på att koppla musiken till våra årstider och just nu övar vi på några höstsånger, exempelvis Majas alfabetssånger "Champinjon". 

I engelskan följer vi programserien Pick a colour och denna vecka har vi övat mer på att berätta vad vi tycker om "I like...".  

Nästa vecka är det skola som vanligt. Vi vill dock uppmärksamma er på att det är lov under vecka 44. Skolan kommer att vara stängd, men frita är öppet för de elever som är anmälda till lovfrita. 

Trevlig helg! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar