Matteusskolan är en skola där alla barn är olika - och ska få vara det. Här får barnen lära sig att inte bara acceptera individuella skillnader, utan också uppskatta olikheter.


ALL INFORMATION PÅ DENNA BLOGG KAN ÖVERSÄTTAS TILL OLIKA SPRÅK!
Använd Translate här nedanför på vänster sida

fredag 2 juni 2023

Årskurs 2

 

Veckobrev årskurs 2

Hej årskurs 2!

Denna vecka fick vi starta med att gå tillsammans bort till tennisplanerna vid Himmelstalund där vi lärde oss olika tennistekniker. Eftersom att vädret var fint och vi även åt vår lunch ute så passade vi på att leka i Folkparken på väg tillbaka. 




Denna vecka har eleverna också fått ta hem solrosorna så de får fortsätta få omsorg hemma. 


Svenska/ Svenska som andraspråk

Vi har avslutat läsläxan med området faktatext genom att barnen fick läsa för varandra men också skriva en egen faktatext om ett djur de tidigare läst om. De fick sedan ge varandra återkoppling på texten. Med sig hem fick de berättelsen om Rödluvan som de fått bearbeta mer nu i veckan. Ny läxa blev en berättelse med lucktext. De har övat sig mer på att läsa läsläxan för varandra. Vi övade mer på att beskriva plats och person genom att använda fantasin i uppgifterna nedan:





Vi har avslutat arbetet med boksamtal kring boken Vampyren. De har fått skriva en sammanfattning och gjort en fin framsida som passar till temat. De flesta har tagit hem sin bok.

Vi har även fortsatt med lite stavning och även arbetstemat som handlar om Gnissel i klassrummet. Denna vecka diskuterade vi vilka situationer som kan uppstå i korridoren och hur vi bäst löser eller undviker dessa.
         

Matematik 

Terminen börjar gå mot sitt slut och vi jobbar mycket med repetition på kunskaper som vi jobbat med under terminen. Bland annat har vi tränat på addition och subtraktions uppställningar och  problemlösning. Vi går även igenom matteläxan tillsammans varje fredag. 


SO

I SO har vi läst och arbetat om samerna. Vi har läst texter tillsammans, svarat på frågor, lyssnat på jojk och tittat på och målat av deras dräkter samt vad som är specifikt för samerna. 


NO

Sista uppdraget i NTA-lådan jord har genomförts och avslutats. De har fått reda på vad deras hemliga blandningar innehöll efter att ha skrivit hypoteser och använt sig av flera sinnen för att undersöka.

Under veckans No- lektion har vi undersökt våra solrosor lite närmare. Vi har tittat på rötterna, bladen och stjälken med luppar. Vi fördjupade våra kunskaper ytterligare genom att prata om Solrosens livscykel och att namnge Solrosens delar.




Teknik (Rosen)

Denna vecka har eleverna fått testa att konstruera tulpaner i 3D i vackra färger. Pilligt men somrigt! 






Bild (Solen)

På bildlektionerna har eleverna fått klippa ut mönster som speglar varandra och limmat på färgade papper. Eleverna har även fått skapa en somrig bild med fokus på detaljer. Kreativiteten flödade hos många. Tidigare har de även fått måla solrosor. Dessa pryder vårt trapphus nu.



Engelska 

Vi har denna vecka fortsatt i vårt arbetshäfte Picka colour och övat oss på instrumentens olika namn samt tittat på avsnittet Music. Nu har vi bara något avsnitt kvar i boken innan vi arbetat färdigt med den. Avsnittet till Pick a colour kan du se här: 

https://urplay.se/program/207856-pick-a-colour-music


Idrott

Idrotten har dragit igång utomhus men ersattes denna vecka av tennisen i Alla på grus. 


Övrigt:


Nu är reklamfilmen klar som vi gjorde i ett samarbete med Stadium. Eleverna fikc se en förhandsvisning i veckan men från och med i dag finns den publicerad på Stadium, IFK och Rosengårds hemsidor. Den kommer även läggas upp på Youtube och spelas i Stadiumbutiker runt om i Sverige. Nedan hittar du länken till Stadiumssida.

https://www.stadium.se/sustainability/sustainability-collaborations-and-initiative/sustainability-collab-initiativ-activitybag


v.23

Måndag: Klämdag Ingen skola men fritids för de som anmält.

Tisdag: NATIONALDAG Skola och fritids stängt.

Onsdag: Ta med läsläxa (saga).  Ingen ny lämnas ut men ett läsbingo kommer hem lagom till avslutningen.

Torsdag:  Lämna in matteläxa. Ingen ny matteläxa delas ut men det finns uppdrag på nomp för den som vill jobba lite extra.

Fredag:


v.24

Måndag: Idrott ute

Tisdag: Utflykt Ensjön och sång på boende (se separat lapp som skickats hem tidigare). 

Onsdag: 

Torsdag:  Skolavslutning!! Se separat lapp och blogginlägg.

Fredag: SOMMARLOV


Terminen startar igen den 16 augusti. Mer information kommer. 


Trevlig helg och sommar!

Mvh Team 2


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar