Matteusskolan är en skola där alla barn är olika - och ska få vara det. Här får barnen lära sig att inte bara acceptera individuella skillnader, utan också uppskatta olikheter.


ALL INFORMATION PÅ DENNA BLOGG KAN ÖVERSÄTTAS TILL OLIKA SPRÅK!
Använd Translate här nedanför på vänster sida

tisdag 15 augusti 2023

Nytt läsår åk 3

 Hej,

Välkomna tillbaka till ett nytt spännande läsår. Ett läsår där det märks att eleverna börjar bli äldre. Vi har fler ämnen och lite mer tyngd i respektive ämne. Vi kommer också under några tillfällen att samarbeta med mellanstadiet, bland annat kommer vi att gå på konsert tillsammans med årskurs 4 och 5 och ha en friidrottsdag med dem. Nytt till årskurs tre är även att alla måste vara ombytta till idrotten och duscha efteråt. Mer information om det kommer från idrottslärarna. I årskurs tre börjar eleverna att läsa ämnet slöjd, vilket är uppdelat i textilslöjd och trä- och metallslöjd. Alla elever läser vardera ämne i ett halv år och sedan byter man.

Vi har ett nytt närvarosystem i kommunen som heter SKOLA24, det närvarosystemet är kopplat till skolans verksamhet. Fritidshemmet kommer att fortsätt använda IST HOME. Det är viktigt att ni som vårdnadshavare anmäler frånvaro i bägge systemen. Mer info finns med i det bifogade brevet.

I årskurs 3 genomförs också nationella prov i ämnena matematik, svenska och svenska som andraspråk. Eftersom proven är obligatoriska och nationellt styrda kommer det inte att beviljas ledighet under provtiden. De nationella proven kommer att genomföras i vår under vecka 11-20. Vi kommer att skicka ut mer information om proven när det närmar sig. 

Tisdagen den 26 september kommer vi att åka iväg på en friluftsdag till Getsjötorp. Vi kommer att förlänga skoldagen något den här dagen för att få ut så mycket som möjlig av vistelsen. Eleverna kommer att vara tillbaka på skolan ca 15.00. Mer information kommer också om detta när det närmar sig.


Kommande veckor

Vecka 33

måndag


tisdag


onsdag

Skolstart! Skolan startar klockan 10.

torsdag


fredag



Vecka 34

måndag

Läsläxa, Första slöjd-lektionen

tisdag

Idrott, ta med idrottskläder och handduk

onsdag


torsdag


fredag

Läsläxan tillbaka till skolan.

Redan under v.34 kommer vi att börja med utvecklingssamtal. Vi återkommer till er via sms eller mail om tider.


Mvh Team 3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar